VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK Maptun Parts

1. Általános vásárlási feltételek
1.1 Jelen általános feltételek a Maptun Parts által értékesítésre kínált termékekre vonatkoznak, amennyiben nincs ettől kifejezetten eltérő írásbeli megállapodás a vevő és a Maptun Parts között.

1.2 A Maptun Parts a vevőknek történő értékesítés során az irányadó jog előírásait köteles követni. Bővebb információ a csomagküldő szolgálatról és a személyes átvételről, valamint a vállalati értékesítésről itt: www.riksdagen.se.

1.3 Kizárólag nagykorú személyek, illetve szülői engedéllyel rendelkezők vásárolhatnak a Maptun Parts webáruházában.
2. Fizetési feltételek
2.1 A Maptun Parts az árakat napra készen tartja a honlapon.

2.2 Az árak Euróban és Forintban láthatók.

2.3 A Maptun Parts az árakat előzetes értesítés nélkül módosíthatja.

2.4 Az egyéni vásárlók és a vállalatok egyéb megállapodás hiányában kizárólag előre fizetéssel vásárolhatnak bankkártya használattal.

3. Szállítás
3.1 A Maptun Parts gondoskodik a termék szállításáról, beleértve a biztosítást is, és minden esetben a legmegfelelőbb szállítási módot választja. A weboldal automatikusan megadja minden terméknél a fizetendő szállítási költséget, így az ügyfél pontos tájékoztatást kap a rendeléshez kapcsolódó összes költségről még a fizetés előtt.

3.2 Ha a vevő úgy dönt, hogy nem veszi át a megrendelt terméket, a visszaszállítási költségen kívül 200 svéd koronának megfelelő kezelési költséget is felszámítunk. A visszaszállítás költsége a termék értékének 10 százaléka. Az összeg fennmaradó részét visszatérítjük.

3.3 Amennyiben a termék a szállítás során megsérül, kérjük, jelezze a Maptun Parts-nak a lehető leghamarabb. A szállítás közben keletkezett sérüléseket vagy hibákat az átvételtől számított 3 napon belül kell jelezni. A látható szállítási sérüléseket közvetlenül a szállítónak kell jelezni. Ha ez nem történik meg, nem áll módunkban kompenzációt nyújtani a sérült termékért.

3.4 Céges vásárlás esetén a megadott céges szállítási címre szállítjuk a megrendelt terméket. Ha a megadott szállítási cím egy postafiók, akkor a legközelebbi szerződött átadó pontra küldjük.

3.5 Egyéni vásárlóknak közvetlenül a lakcímére vagy az ahhoz legközelebbi szerződött szállítási címre szállítjuk a megrendelt terméket.
4. Szállítási késedelem
4.1 Szállítási késedelem esetén értesítjük Önt e-mailben vagy telefonon. A vevőnek joga van elállni a vásárlástól, amennyiben az alkatrészek 14 napon belül nem érkeznek meg. Ez esetben a Maptun Parts vállalja, hogy 10 napon belül visszafizeti az előzőleg kifizetett összeget.
5. Árukockázat
5.1 Az árukockázat átszáll a vevőre, amikor az árut átadjuk a szállítónak.

5.2 Vásárláskor az árukockázat akkor száll át a vevőre, amikor az áru a szállítóhoz kerül.

6. Panaszkezelés
A Maptun Parts minden egyes alkatrészt átvizsgál, mielőtt elküldi Önnek. Ha az árut mégis sérülten szállítják ki, visszatérítjük annak összegét. A szállítás közben keletkezett károkkal kapcsolatban lásd a 3.3. bekezdést.

Visszaküldéshez az alábbi linkről letöltött nyomtatványt kell kitöltenie, majd eljuttatnia részünkre: returdokument.pdf.

Fontos, hogy értesítse a Maptun Partsot, mielőtt visszaküldi a terméket, és a hozzá csatolt, kitöltött formanyomtatványt.

A sérülten kiszállított árut kérésére vagy kicseréljük, vagy visszafizetjük az árát a szállítási költséggel együtt. Ha több tételt is rendelt, mint amennyit visszaküld, nem térítjük vissza a teljes szállítási költséget.
7. Tulajdonba kerülés
7.1 A termékek a Maptun Parts tulajdonát képezik a teljes ár kifizetéséig.

7.2 A kifizetésig a vevő gondoskodik arról, hogy a termékeket megfelelő állapotban tartja, nem használja fel, és a Maptun Parts írásos beleegyezése nélkül semmilyen módon nem változtatja meg. Az ügyfél nem ruházhatja át és nem adományozhatja oda a tulajdonjog fenntartása alatt lévő termékek jogát.

8. Elállási jog
8.1 Vevőnknek jogában áll elállni a vásárlástól, ha erről tájékoztatja a Maptun Partsot a termék kézhez vételétől számított 14 napon belül. A vevő kap egy visszaküldési számot és dokumentumokat, amelyeket vissza kell küldeni az elállási joggal, amely feltört plomba esetén nem alkalmazható. A visszatérítésre csak akkor van mód, ha a terméket eredeti állapotában, eredeti dobozában juttatja vissza hozzánk. Nem áll módunkban egy adott termék egyes alkatrészeinek vagy részeinek vásárlása, csak a komplett termék.
A visszaküldött áru szállítási költsége a vevőt terheli. Nem mondhatók vissza a vevő által rendelt, a normál termékkínálatunkban nem szereplő termékek.

A visszaküldéshez szükséges nyomtatványt erre a linkre klikkelve töltheti le:returdokument.pdf.

9. Garancia
9.1 Termékeinket a Maptun Parts a svéd törvények által előírt garanciákkal szállítja. A termék meghibásodása esetén a javítás élvez elsőbbséget. Ha a termék nem javítható, kicseréljük egy ugyanolyanra. A Maptun Parts egyéb saját termékgaranciát nem nyújt a vásárlóknak.

9.2 A termékgarancia kizárólag az eredeti hibára, azaz a termékben a szállítás előtt keletkezett hibákra terjed ki.

9.3 A garancia nem terjed ki az alábbiakra:
9.3.1 A termék beszerelésére
9.3.2 A beszerelés során alkalmazott eszközökre és egyéb, nem ellenőrizhető termékekre: tömítések, olajok, glikol stb.
9.3.3 A hibás termék által okozott következményes károkra

10. Felelősségvállalás a termékhibákra
10.1 A Maptun Parts felelőssége a termékhibák vonatkozásában a jelenlegi feltételekre korlátozódik. A Maptun Parts nem felel sem közvetlenül, sem közvetve, például, de nem kizárólag, az inkompatibilitási kérdésekért, a szállítási határidőkért, a további munkákért vagy egyéb anyagi károkért.
11. Felelősségkorlátozás
11.1 Amennyiben felmerül a Maptun Parts felelőssége vagy kötelezettsége a jelen általános feltételek vonatkozásában, hacsak nem szándékosságról vagy súlyos gondatlanságról van szó, a Maptun Partsnak kizárólag a felelősségben érintett termék vételárát kell megtérítenie.

11.2 A Maptun Parts felelőssége magában foglalja a közvetlen veszteségeket. A Maptun Parts felelőssége nem terjed ki a közvetett veszteségekre, mint például az üzletvesztés vagy a vásárlói adatok elvesztése, sem azokra a károkra, amelyeket a Maptun Parts ésszerűen nem láthatott előre a szerződéskötés pillanatában, és amelyek következményeinek kikerülése vagy kivédése ésszerűen nem elvárható.

12. Szerződésátruházás
12.1 A Maptun Parts a vásárló beleegyezése nélkül átruházhatja a vásárlói utalásokat és kifizetéseket feléje továbbító szerződött partnerét az erre vonatkozó és érvényes szerződésének megfelelően.

12.2 A jelen szerződési feltételek nem ruházhatók át a másik fél hozzájárulása nélkül.

13. Személyes adatok
13.1 Amennyiben a Maptun Partstól vásárol, egyes személyes adatokra szükségünk lesz ahhoz, hogy az árut kiszállítsuk Önnek: az Ön nevére, címére, e-mail címére, illetve telefonszámára. Ezeket az adatokat az Önnel, mint vásárlóval szembeni szerződéses kötelezettségeink teljesítéséhez, a garanciális ügyintézéshez és az értékesítéshez használjuk fel. Hitelkérelemhez kapcsolódó fizetési mód (finanszírozás és Klarna számla) választása esetén a fentieken kívül más személyes adatokat is kérünk.

Tekintse meg Adatvédelmi szabályzatunkat a személyes adatok kezelésével kapcsolatban.
14. Jogviták
14.1 Egyéni vásárlók: a Maptun Parts a panaszokkal kapcsolatos viták rendezésében az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (Consumer Complaints Board's) ajánlásait követi. Amennyiben Ön elégedetlen azzal, ahogyan az Ön esetét kezeljük, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Maptun Parts munkatársaival.

14.2 Cégek: a jelen megállapodással, vagy annak egy részével kapcsolatos bármely vita esetén az Öreboi járási bíróság az illetékes.

15. Copyright
15.1 A jelen oldalakon szereplő tartalom a Maptun Performance AB részét képező Maptun Parts illetve alvállalkozói tulajdona. A védett információk közé tartoznak például a szerzői joggal, a marketinggel és a márkákkal kapcsolatos információk. Ez azt jelenti, hogy az itt szereplő védjegyek, márkanevek, terméknevek és a termékjellemzők, például a termék súlya, képek és grafikák, formaterv, makett és egyéb tartalom másolása és felhasználása szigorúan tilos a Maptun Parts kifejezett és írásos beleegyezése nélkül.
16. Értékesítési feltételek megváltozása
16.1 A Maptun Parts fenntartja a jelen értékesítési feltételek megváltoztatásának jogát.